Belami a spanyoloknak szurkol

Belami

Aki a következő öt hétben más témában hozzám mer szólni, mint a foci, komoly eséllyel pályázhat egy nyikorgós kórházi ágyra – tette le fenekét a Zsibbadt brigádvezető egyik székére Belami. Majd felugrott, és mint akit tüzes késekkel darabolnak, és előkapva idegennyelv tudásának 97 százalékát, ordítani kezdett: Víva Eszpannnyaaaaa!

Ezzel a kijelentéssel már jelezte is: ő bizony a hispán labdabűvészekre fogad azon a házi tippversenyen, amit a Zsibbadt brigádvezető kocsma vezetősége hirdetett meg az oroszországi foci világbajnokság – miként Smúz apu fogalmazott – ürügyére való tekintettel.

– Spanyolok? Ugyan kérem! Ezt a vébét nem nyerheti más, mint a németek, mert mint Lineker úr óta tudjuk, a foci olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén mindig a németek győznek – legyintett Belami irányába Ló Elek. Majd elhelyezett egy darab ezer forintost (csakis a németekre!) Józsi csapos pultján, elfogadva a szabályokat: aki eltalálja a végső győztest, az minden pénzt visz. Több győztes esetén a nyeremény osztódik.

De öt percen belül kiderült, hogy erre aligha kerülhet sor. Ugyanis a sok, labdarúgásban is professzori címre érdemes Zsibilakó között az egyetértésnek leghalványabb jelét sem lehetett felfedezni. Plüss Eta például kijelentette: aki szerint nem asz angolok győznek, az olyan ostoba, hogy ha lónak született volna, most tolná a szekeret. Firnájsz Egon meg az mondta: na, még csak az kéne, hogy egy olyan ember találja el a végső győztest, aki már az óvodában megbukott csattogós lepke húzogatásból. S mivel e mondat után Etus felé nézett, senki nem lepődött meg azon, hogy egy üres sörös korsó éppen Plüss Eta irányából csapódott Egon homlokcsontjához.

– Jaj, hölgyeim és uraim! Mivel tudjuk, hogy a sport béke, olimpia idején még az ókori görögök is beszüntették a háborúzást, kéretik a jogállami normák keretei között, az emberi együttélés szabályait betartva tippelgetni. Különben eltöröm valaki hátán a söprűnyelet – fogalmazott udvariasan Józsi csapos. És máris meglobogtatta az ezresét, mondván: Portugália.

– Brazília! Ki más? – csapott az asztalra ekkor Heveny Béci, túlüvöltve Snájdig Pepit, aki bejelentette: „Mán pedig itt döbbenetös möglepetés lössz, és a vébét a belgák nyerik”.

– Belgák? Miért éppen ők? – ráncolta a szemöldökét Mell Linda, attól tartva: valami nagyon fontos történésről, netán információról maradhatott le, ha még azt se tudja, hogy a belgák esélyesek. Persze az is lehet, hogy Heveny úr nem változott, és most is olyan elmegyenge, hogy ha a hülyeségtől nőni lehetne, már két éve bele verné a bokáját a Panel Pál lakótelep víztornyának csúcsdíszébe.

Időközben a budi előtti sarokban kisebb csete és paté is kialakult, ugyanis Minek Dönci azt ordibálta: nagy ívben sz... (csúnya szó jönne, ezért kimarad…) a foci világbajnokságra. Mert amíg a magyar labdarúgás olyan harmat gyenge, hogy két tucat tüdőbeteg lepke elfújná Novokuznyeck-Alsóig, ő bizony nem tud nyugodt lélekkel se labdarúgást, se vébét nézni. Aki mégis ilyet tesz, az hazátlan és bitang, és egyébként is jól arcon fogja puszilni egy szeneslapáttal. Míg egy sír közeli, fojtogatásra utaló hang azt hörögte: ha addig futnánk egy irányba, amíg a magyar válogatott kijut a vébére, a magyarság elsőként jutna el a Marsra.

– Embereeeek! Most már én én is azt mondom: békésebben. Ünnep jön, a világ legszebb, legizgalmasabb játékának ünnepe. Ha azt beszorozzuk az előbb már említett béke vagy te sport alapelvvel, akár szép nyarunk is lehet. És tulajdonképpen már mindegy is, ki lesz a világbajnok – mosolygott a külváros nyugalmazott szépfiúja. Majd bejelentette: tesz egy ezrest Szenegálra is, mert hát ki tudja…?

Bátyi Zoltán

https://belami.blogstar.hu/./pages/belami/contents/blog/54136/pics/lead_800x600.jpg
 

Belami rákkeltő disznója2015.12.14. 09:10

Belami Ájronlédije2016.01.14. 16:00

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?