Belami jégbordás telefonja

Belami

Ugyan, nem mondja már nekem, drága Döncikém, hogy pont ilyen alkalmazás nincs a maga irtózatosan okos telefonján – nyúlt végig Belami a Zsibbadt brigádvezető emlékét őrző kocsma hideg kövezetén. De mit bánta ő a hideget, amikor úgy érezte, ez a hűs kőpakolás még jót is tesz, úgy a fenekének, mind a hátának, miután fél órával korábban közeli kapcsolatot alakított ki, függőlegesből vízszintesre váltva testhelyzetét, egy jégbordáiról immár egyre híresebbé vált köztéri járda felületével.

Döncike, aki tegnap még vízfejűnek szólíttatott, de immár drága Döncikémmé nemesült, pedig csak nézte, csak nézte az okostelefonját, és váltig azt bizonygatta: már pedig olyan applikációt az ő gépébe még nem építettek be, amivel el lehet takarítani a járdáról a jeges havat.

– Vagyis akkor ezzel a világ meg is szűnik az ő létezésében, ha egyszer megjelenik a tél, sőt mi több, még havat is prüszköl a földre? – jajdult Belami. Majd amikor Snájdig Pepi és Heveny Béci közös erővel talpra állították, még egy asztalhoz is leültették, ahol már várta a sörből, borból és minden jóból kevert védő- és gyógyital, mesélésbe is kezdett.

Csakis az esés sokkhatásának tudható be, hogy Belami olyan időket idézett fel, amikor egy-egy ház fiataljait a szülők nagy havazás után lezavarták az utcára. Azok meg jókedvűen, kipirult arccal, nagyokat hógolyózva járhatóvá tették az utat. Sőt mi több, volt, aki még hóembert is épített, netán meghempergett a hideg fehérségben, És mindettől még boldog is volt.

Dönci felé kacsintgatva Plüss Eta már arról beszélt, hogy ő is mintha haloványan emlékezne efféle időkre, de még olyan srácokra is, akik fáskamrából hordták fel a szenet, hogy azzal fűtsék a kályhát.

– Jaj, ez még akikor lehetett, amikor a szánkót kézzel húzták, mert hogy szánkóhúzós applikáció sem létezett – nevette el magát Józsi csapos. Hozzátéve, nagyon örül annak, hogy mostanság havazás idején szinte minden kölök a számítógépe elé menekül, az utcák, terek kihalnak, így még az esélye sincs meg annak, hogy egy gyermeteg gyermek úgy járjon, mint például most Belami is. Vagyis elcsússzon a jeges havon.

– A gond csak az, hogy vájberen nem lehet üzenni a télnek, ne jöjjön, mint ahogy a hófelhőket sem zavarja el egy-két fészbukos káromkodás – nézte vízfejű Döncikét Ló Elek is, miközben heves vita alakult ki Józsi csapos pultja előtt. Voltak, akik azt állították, hogy a számítógépes világban a jövő generáció teste már annyira elsatnyul, hogy a hó nézésétől is izomlázat kap a vádlijuk, netán merevgörcsöt az esemes bepötyögésre szakosodott ujjuk. Ami, ugyebár, nem történhet meg, mert ez önmagában 100 százalékos rokkantságot jelentene, teljes cselekvőképtelenséggel párosulva.

Döncike (kiről tudjuk, hogy kicsit vízfejű, de azért nagy szeretetnek örvend…) egy darabig hallgatta az öregek szövegelését, majd kinézett az ablakon, és az utcára mutatott.

– Olvad. Igaza volt öregapámnak, aki azt mondta, minden applikáció nélkül, hogy a dióverésnél meg a hólapátolásnál nincs fölöslegesebb dolog. A dió, ha megérik, úgyis leesik a fáról, a hó meg, ha jön a meleg, úgyis elolvad.

– Ügyes válasz. Igazán ügyes – vicsorított Belami, majd szent esküvéssel fogadta a helyszínre kiérkező Törzs Ödön rendőri közegnek, hogy ő bizony széklábbal biztos nem vágta fejbe Döncikét, mert hogy az ő szervezetében efféle cselekedetre egyáltalán nem található applikáció.

Bátyi Zoltán

https://belami.blogstar.hu/./pages/belami/contents/blog/49480/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?