Belami egészségtablettái

Belami

Végre gazdag vagyok! Ezüstös a hajam. Arany az erem. Kövek a vesémben. Cukor a véremben. Ólom a lábamban. Platina a csípőmben. Mész és vas az érrendszeremben. Nem gondoltam, hogy valaha is sikerül ekkora vagyont felhalmoznom! – öntött egy kis humoros keserűséget a koszos asztalokra Minek Dönci, amikor meglátta, hogy a Zsibiben átvette a hatalmat a januári melankólia.

– Ugyan, ne jajongjon már! Hát nem néz maga tévét? Az összes bajára lel már szupernél is szuperebb gyógyszereket. Olyan fejlett az orvostudomány, hogy csak hüvelygombára ajánlanak legalább két tucatnyi csodabalzsamot, nem is beszélve a lábgombáról, amit meg, legalábbis a reklámok szerint, már csak a kardkovácsok nem állítanak elő. Aztán ott van a prosztata! Egy ötven perces krimibe illesztett kereskedelmi szünetekben minimum 77 és fél készítményről kaphat tájékoztatást. Kifejezetten fájlalom, hogy nekem ez utóbbi baj nem adatik meg – szórta a szót Cink Enikő, s már kapott is a száján négy frissen reklámozott savlekötőt, de olyan prímát ám, amilyet még a gyomorbendője eddig soha nem emészthetett.

– Mitagadás, aki annyira mazochista, hogy nekiveselkedik egy efféle dirdur kriminek, mire a végére ér, joggal hiheti: a magyart annyi nyavalya gyötri, hogy kész csoda, miszerint a mamut hamarabb kihalt, mint mi – legyintett Belami.

– És akkó mög mi van? Ha köll a gyóccer, hát köll… – kapta elő tájszólását nagy haragjában Firnájsz Egon.

– De hát nem kéne! – csattant Belami hangja. – Csupán annyi kéne, hogy betartsuk végre az újévi fogadalmainkat. Úgy őszintén: ül itt olyan ember, aki szilveszter után nem esküdözött, hogy kevesebbet fog zabálni, de annál többet mozogni? Vagy olyan, aki ne venné észre, hogy ebben az országban az emberek fel olyan kövér, mintha kényszerrel tömnék, de egynek sem jut eszébe, hogy a lábfájása, gyomorégése, magas vérnyomása vagy éppen a cukorbaja akár egy kis koplalással is reperálható lehetne. Szerintem már emberi ritkaságként mutogatják azt, aki tudja mit jelent a futni szó, az meg kifejezetten állami kitüntetésre jogosult, aki a futás láb általi eszközlését kipróbálta.

– Na, egy ilyen hidegben, Belamikám? Csak nem akarja, hogy tüdőgyulladást kapjak, netán idült hörghurutot? – sápadt el Mell Linda összes arca a nagy félelemtől.

– Meg egyébként is – erről eddig egy szót sem hallottam a reklámokban – vonta meg a vállát Plüss Eta is. – Azt viszont pontosan tudom, hogy az interneten rendelhető olyan kapszulás cirkula homepátiás alapon, amitől négy és fél perc alatt leolvad a testről a felesleges zsír, sőt mi több, még az orromat is tiszticcsa, csak hogy egy régen volt reklám szép szavát is idézzem…

Belami nem szólt. Csak nézte, hogyan tunkolja ki a hatodik szelet kenyérrel Bika Jenő a pacal pörköltet, miközben zsebében kotorászva azt kutatja, vajon elhozta-e magával az emésztés elősegítő gyógyszereit…

Bátyi Zoltán

https://belami.blogstar.hu/./pages/belami/contents/blog/47268/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?