Belami gyémánt szaloncukorja

Belami

Hozzá nem nyúljon, mert a végén még megeszi! – ordított akkorát Belami a Zsibbadt brigádvezető emlékét őrző kocsmában, hogy a szó minden szesztestvérben bent rekedt, Józsi csapos meg úgy elbujt a pult mögött, hogy fémkereső detektorral sem bukkantak a nyomára.

Meg-e? Naná, hogy megeszem. De hát nem arra való a szaloncukor? – csorgatta nyálát Plüss Eta, aki fél perccel korábban még azt hitte: a külváros nyugalmazott szépfiúja ezért tett elé egy papirkába gyömöszölt édesség féleséget, hogy kedveskedjen neki.

Akár még evésről is lehet szó, de előbb még analizálunk – enyhült Belami hangja. Etus ugyan – jelezvén szellemi színvonalának mértékét – közbevetette, hogy őt ugyan senki nem fogja meganalizálni, mert rögvest feljelentést tesz zaklatás ügyileg, a Zsibi törzsközönsége szép csendben körbeülte Belami asztalát. És úgy bámult arra az egyetlen darab szaloncukorra, ahogy még borjú sem tudott annak idején az új kapura.

Végül is mi itten a vizsgálat tárgya? Talán azt kell kideríteni, hogy az elénk tett szaloncukor málnás-áfonyás-marcipános, vagy éppen paleolit, esetleg darált lófejet tartalmaz viszkipárlatban? – kérdezte Cink Enikő.

Akár ezt is kutathatnánk – bólintott Belami. – De most inkább azt szeretném megtudni, mi más, netán mennyi aranyfüsttel bevont gyémántpor rejtezhet ebben a cukorban, hogy a szupermarketben 30 dekányi efféle nyalánkságot 1990 forintért vettem úgy, hogy a kitett tábla szerint 3 ezer forintról van leértékelve. Vagyis eredeti áron ez a cukor, legyen bármennyire is szalon, 9 ezernél is többe kerül kilónként. Ez pedig szerintem már előre megfontolt szándékkal, anyagi haszonszerzés céljából, mérhetetlen gátlástalansággal, mások sanyargatásával elkövetett rablás – fitogtatta jogi tudását Belami, miközben vér(szalon)cukra úgy kiverte a biztosítékot, hogy a Zsibi esti sötétségbe borult.

Ja, kérem a minőséget meg kell fizetni, mert, hogy piacos a gazdaság – jött ekkor elő a budiból Minek Dönci begombolt sliccel, meg közgazdasági alapismeretekkel. Ám ez nem nyugtatta meg a szaloncukor körül ülőket, akik a karácsonyi ünnep drágasága miatt mély depresszióba és az asztal alá estek.

Már pedig egy közepes méretű fa – ami szintén annyiba kerül már, mintha gyémántból faragnák – legalább egy-másfél kilóval feldíszíthető illő módon. És akkor még a fa alá tett ajándékokról nem is beszéltünk – jajdult Mell Linda. – De hát ez képtelenség! Ezt egyszerűen nem lehet megfizetni – csorgott Linda szeméből a könny. És még akkor is arcát mosta, amikor a csapat egy része, élükön Belamival, becsattogott egy hiperszuperbe, ahol momentán nyolcezer ember taposott egymás torkán.

A műszaki osztályon két laptévéért 78-an verekedtek össze, az okostelefonokat csekély 99.999 forintért áruló részlegnél csak 7,6 kilométeres sor kanyargott. Pár méterrel arrébb meg egy borzas fejű, uszkve 9 éves gyerek meg azzal zsarolta a szüleit, ha nem kap, de azonnal 166 ezer forintos laptopot, feljelenti őket gyerekkínzás eszközlésének foganatosítása miatt.

Maguk kérték a 245 ezer forintos mosógépet? – suhant át ekkor egy eladó udvarias ordítása az áruházi csatamező fölött.

Belami meg leült a legközelebbi sarokba, kicsomagolta féltve őrzött szaloncukorját, és békés nyugalommal hozzálátott a falatozáshoz.

Bátyi Zoltán  

 

 

 

https://belami.blogstar.hu/./pages/belami/contents/blog/46157/pics/15136796283118796_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?