Belami Storck-mérlege

Belami

Hogy én lennék a hibás? Még jó, hogy a klímaváltozást nem varrja a nyakamba? Hát ez nooooormális? csapkodtak összes tenyerével az asztalt Minek Dönci a Zsibbadt brigádvezető emlékét őrző kiskocsma nem is olyan kicsi termében. Itt ugyanis Józsi csapos és másfél tucat szesztestvér mellett elfért még úgy uszkve 9,5 köbméter káromkodás is szerdán este.

Na jó, nem konkrétan a maga nevét mondta, de az tény: Storck szövetségi kapitány a szurkolókat tette felelőssége a magyar foci válogatott gyalázatos játékért a Feröer-szigetek csapata elleni meccs után – pontosított Firnájsz Egon. Majd megjelölt egy helyet (pontos közlését a jó illem és számos sajtóra vonatkozó törvény tiltja…), ahová szerinte ezt a túlsztárolt, pökhendi, nagyképű és százmilliókat kereső német tréner most már elmehetne…

No de emberek! Ugyanarról a Strockról beszélünk, akit alig több mint egy éve még aranyba akartunk foglalni, és vállunkon vittünk volna fel a Himalájára? Arról, aki kijuttatta a válogatottunkat az Európa-bajnokságra? Mert akkor mindenki azt mondta: na, most már a mi Bernink száz éves koráig vezeti a magyar nemzeti 11-es, mert nála zseniálisabb fickó még nem koptatta a kispadot széles e világon? vigyorgott bele a káromkodók képébe Belami.

A külváros nyugalmazott szépfiújának szavait néhány másodpercnyi csend követte. Majd hárman arról beszéltek, hogy ők már akkor láttak aggasztó jeleket, négyen szinte kiabálták, hogy az Eb-szereplés még Dárdai Pali érdeme, Józsi csapos meg azt üvöltötte:

„Mongya mán mög valaki, mégis mi folyik ebben a magyar fociban?”

Hát megmondták. Cink Enikő szerint kár bántani a fiúkat, mert legalább a hajukat mindig a legújabb divat szerint vágatják, sőt mi több, tetkóban egészen világszínvonalú csapatunk van. Bika Jenő azt kérdezte: amíg a klubcsapataink annyit se érnek a nemzetközi porondon, mint fél marék lejárt garanciájú sivatagi homok, mitől várnánk el egy szuper jó válogatottat? Pedig nincs a Földön még egy ország, ahol annyiszor átszervezték már a bajnokságot, mint nálunk. Hát még ennyi sem elég? – nyafogott Snájdig Pepi.

– Ugyan, ne siránkozzanak már annyit! Inkább azt mondják meg, mit kéne tenni azért, hogy újra legyen egy viszonylag jó csapatunk? – igyekezett véget vetni a parttalan vitának Plüss Eta.

– Hogy mit? Megmondom én maguknak – dőlt hátra a székén Belami. – Mert hogy a megoldás roppant egyszerű. Nem kell nekünk német modell meg nyugati példa. Ne is akarjuk másolni a legmenőbb bajnokságokat, mert ott még a harmadik vonalból is kiesnének a mi legjobbjaink.

– Hát akkor? – toppantott Smúz apu idegesen, észre sem véve, hogy a lába ettől bent ragadt a felmosó vödörben.

– Hát akkor, kérem szépem ki kell utazni a Feröer-szigetekre. Ott elballagni egy-két focipályára, olyan sok aligha lehet arra felé. És a pályán halkan és szerényen megkérdezni: ugyan árulják már el nekünk, hogyan tudnak 48 ezer lakosból kiállítani egy olyan válogatottat, amit vért izzadva is alig tudunk megverni. Aztán az itt kapott válaszokat elkezdhetjük kielemezni. De csak azután, ha meglátogattuk Andorrát is. Mert ugye nem kétséges, hogy tőlük is elleshetünk egy-két titkot – tárta szét a kezét Belami.

A Zsibbadt brigádvezetőben meg vágni lehetett a csendet. A csendet, amit végül Józsi csapos tört meg.

– Mondhat nekem bármit Belamikám, akkor is mi vertük meg az angolokat 6-3-ra. Régen volt, de volt... – párásodott Józsi szeme, majd könnyed mozdulattal földhöz vágott egy tálcányi poharat.

 

Bátyi Zoltán

https://belami.blogstar.hu/./pages/belami/contents/blog/43515/pics/15078087254600282_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?